4 mars 2014

Test-/premiärtur för årets fiske

Idag var vi på Vänern och utgick ifrån Hammarö för att köra årets första tur på sjön. Väl ute så möttes vi av en idag väldigt blåsig sjö och det blev inte långa stundens fiske innan vi fick vända hemåt.

Huvudsaken med dagens tur var ändå att se hur vårat nytillverkade kapell fungerade med våra spöhållare på sidorna, lite trångt kanske att komma åt men fungerar utan problem så länge.
Vi har siktet inställt på att försöka få en targabåge över kapellet för spöhållare längre fram för att få det smidigare för både spö och även för att slippa klättra fram till fören för att få ut och in pulkorna vid varje tillfälle.

Vi monterade även nya stolarna för inte så längesen så det var skönt att känna att de fungerade kanonbra och även att de såg väldigt bra ut intill kapellet.

Vi har även tidigare monterat nya spöhållare på våra cannon-riggar för att kunna ha tre spön smidigare på riggen än vi tidigare haft då vi fått använda tillfälliga spöhållare bredvid riggen på relingen.

Allt som allt en bra men kort dag på sjön ändå då både kapellet fungerade kanon och såg bra ut på båten utomhus. Även både stolarna och spöhållarna till riggarna fungerade och såg bra ut tycker jag!

Bättre bild på spöhållarna till riggarna kommer längre fram då denna blev lite väl suddig.


Mvh Anders

4 kommentarer:

  1. Gött att allt funkar bra :) ingen fisk alls? Ditt liv min dröm!

    SvaraRadera
  2. Ett utlös men va tomt när linan sträckte ut. Vi hoppas på mindre blåst så blir det ett nytt försök på ett längre pass :)

    SvaraRadera
  3. Snart åker Röda-Faran i också. Förhoppningsvis till helgen om isen släppt helt?!? När kommer du å jobbar då? Måste tjata lite fiske ;)

    SvaraRadera
  4. Jag jobbar på måndag igen om dom inte ringer innan dess och har något ledigt pass. Isen borde vara borta där tycker jag, annars får du hacka upp lite så båten går i ;)

    SvaraRadera