6 maj 2011

Fröya Dag 6

Sista fiskedagen på Fröya är avslutad och det bjöds på i ett, i princip, helt vindstilla hav och en ruskigt varm och stekande sol så idag var det vika ner överdelen på flytoverallen och passa på att njuta av sista dagen här uppe. Det slutade på ungefär 15-20kg filéad fisk som resultat denna dagen. Vi hittade oss ett fint ställe med grymt mycket sejstim med varierade storlekar men flesta fiskar som vi plockade upp var mellan 2-3.5kg så det var lätt och kul att filéa ikväll.
Vi fick några enstaka torskar men ingen med storlek. Torskfisket och fisket överhuvudtaget var inte på topp denna veckan men vi hade en grymt bra vecka ändå med inte allt för mycket vind och regn endast en dag så det har varit toppen. Nu blir det packa väskor och skölja utrustningen så vi imorgon kan avverka de 73milen hem på dryga 10timmar så blir det göra klart för fiske på söndagen då det blir en tur ut på Vänern.
Värnern trophy går denna helgen med utgång från Hammarö men det blir inte att medverka i detta års upplaga eftersom jag missar morgondagen så blir det endast en tur ut för att pröva lyckan ändå om det inte blir så att en kompis skulle behöva hjälp så jag hoppar med i hans båt på söndagen, men det återstår att se.

Nu kommer några bilder från sista dagen här i Norge innan morgondagens hemresa:


Dagen började med ruskigt bra väder och det fortsatte med
lika fin väder resten av dagen också

Vi fann stora sejstim och såhär såg spöböjen ut när man
precis pressat upp dom till ytan

Lagomt stora fiskar att filéa så det var tacksamma stim vi hittade

 Vi la till vid ett skär för att rensa fisk så vi skulle få plats med mer
och trutarna hittade oss inom bara någon minut
Sådär vacker solbränna får man när man är ute
en hel vecka på havet i stekande sol

Mycket fascinerad av mängderna småsej som var inne vid bryggorna för att slänga i sig av
alla de små plankton eller vad det var som ytan var full av

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar